6. července 2014

Melounový salát s fetou


Ve vedrech je nejlepší zchladit se i zevnitř například melounem. Nepamatuju se na nic lepšího, než když se v horku lžící zabořím do pěkně vychlazeného červeného vodního melounu, je to slast. Občas ale jenom meloun nestačí, ráda si dopřeju komplexnější chutě. A meloun skvěle vynikne třeba právě v tomto salátu.


Možná někteří salát s melounem neznáte a bude vám to tak trochu znít jako vesmírná šílenost, ale počkejte. Zapřísahám vás, abyste dali kombinacím následujících chutí šanci a zaručuju se, že budete spokojení. Letní relaxace a salát z vodního melounu jdou prostě dohromady.


Na 2 porce salátu jsem potřebovala:
  • 400g dužiny vodního melounu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • polovinu červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 70g sýru feta
  • malou hrst černých oliv nakrájených na plátky
  • několik lístků čerstvé máty
  • pár kapek balzamikového octa

Meloun jsem si nakrájela na kostky a pokapala ho olejem. V míse jsem meloun posypala plátky červené cibule, rozdrobenou fetou a černými olivami. Vše jsem dokončila lístky máty a kapkami balzamikového octa navrch.

Salát doporučuju jíst za čerstva, aby meloun zbytečně nepouštěl vodu. 

Máte nějaké tipy na neobvyklé letní saláty?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)