13. července 2014

Grilované meruňky s medem a mascarpone


Tak nějak trošku závidím všem ještě studujícím jejich prázdniny. Když jsem byla malá a chodila do školy, tak dva měsíce mi přišly hrozně dlouhé, ale výborné vzhledem k dobrodružstvím, která se dají v pěkném počasí podniknout. Později na vysoké škole se mi prázdniny rozšířily skoro na čtyři měsíce a to bylo teprve něco! Takového volna a možností, jak s ním naložit.


Letos je to druhé léto, kdy mi prázdniny skončily a já si na to nějak nemůžu zvyknout. Na jednu stranu je skvělé, že mám co dělat a tím i z čeho žít a podnikat tak zábavnější věci. Na druhou stranu volna obrovsky ubylo. Když vídám mladší ročníky, tak bych pořád ještě tak trochu chtěla být na jejich místě. Nebo učitelka, to bych měla taky volno. I když učitelku bych dělat nemohla...

V tom málo volnu, které si vyšetřím, se ale snažím léto užívat plnými doušky. Krásné luční květy, sluníčko, dobré jídlo. No a jelikož je to tady hlavně o jídle, tak v letním období doporučuju kromě klasiky zkusit grilovat i sezónní ovoce, teď například meruňky. Můžete je zaměnit i za broskve a budete mít skvělý dezert, fakt.


Na 2 porce jsem potřebovala:

  • 3 velké měkké, ale ještě pevné meruňky
  • trochu másla
  • 4 lžíce mascarpone
  • zrníčka z poloviny vanilky
  • med z pomerančových květů (edelikatesy.cz)
  • malou hrst plátků mandlí

Meruňky jsem rozdělila na poloviny a odstranila pecku. Ze všech stran jsem meruňky pomazala rozpuštěným máslem a na grilovací pánvi (nebo i na grilu) jsem je z obou stran ogrilovala, což trvá z každé strany asi 2 minuty.

V misce jsem promíchala mascarpone s vanilkou a přidala jsem i trošku medu (asi 1 lžičku). Na suché pánvi jsem pak opekla mandle, aby trochu zhnědly a rozvinuly svojí chuť.

Na talíř jsem rozložila poloviny meruněk, na ně navršila krém z mascarpone, posypala jsem je mandlemi a zakápla aromatickým medem z pomerančových květů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)