22. června 2014

Melounovo-kokosová limonáda


Uff, konečně jsem se probrala z hibernace po včerejším Apetit pikniku. Vystoupit tam jako kulinář jsem vzala jako výzvu a po několika dnech příprav, pečení a tahání věcí, které jsem zakončila fajn dnem prodeje a rozhovorů s kolemjdoucími, jsem padla do postele na spoustu hodin. 


Doma to sice momentálně vypadá jako po výbuchu, protože všechny věci mimo pečení šly stranou, ale úklid bude pokračovat až zítra. Dnes kromě vaření už jen budu relaxovat, no a proč ne zrovna s touto limčou. Meloun výborně doplňuje kokosová voda a možnost doplnění alkoholem je v tuto chvíli více než žádaná.


Na dávku limonády jsem potřebovala:
  • 300g dužiny vodního melounu
  • 250ml kokosové vody (seženete na edelikatesy.cz)
  • perlivou vodu dle potřeby
  • hrst drceného ledu
  • volitelně vodku podle chuti a nálady

Meloun nakrájený na kousky jsem ve vysoké nádobě zalila kokosovou vodou a ponorným mixérem rozmixovala najemno. Následně jsem kokosovo melounovou směs zalila perlivou vodou a pokud jsem chtěla rustikální verzi, nechala tak.

Aby limonáda byla více homogenní, je dobré ještě před zalitím vodou směs přepasírovat přes plátno, které zachytí případné pecičky a přebytečnou hustou dužinu. Pak se tekutina zalije perlivou vodou, završí ledovou drtí a případně dolije vodkou.

2 komentáře:

  1. Tak kokosovou vodu naprosto zbožňuji, být o něco levnější kupuji jí po litrech :D

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip, tyhle různé letní drinky mám moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)