25. října 2013

Když není elán vařit...


Možná to vypadá tak, že vařím v jednom kuse a vlastně nikdy mi nechybí chuť na to, si ukuchtit něco k snědku, ať už je ráno, večer, noc, nebo tak. Vyvedu vás z omylu. Vaření je jedním z mých největších koníčků a skutečně asi vařím v dobu, kdy by jiný sáhl do lednice pro "něco" a nějakou přípravou jídla se vůbec neotravoval. Jsou ale chvíle, kdy i u mě pohodlnost, lenost nebo únava zvítězí a chci, aby někdo připravil jídlo pro mě.


Je pravda, že občas, v poslední době je to asi častěji než dřív, se J. uvolí a něco skvělého připraví (měli byste zkusit jeho úpravu caprese salátu!). Restaurace jsou už tak nějak pro nás pasé, protože pokud zrovna nechceme utratit majlant, v okolí restaurace se zajímavou nabídkou moc nejsou. Je to asi hlavně tím, že restaurace v okolí mají stále to samé menu už několik let, takže když už všechno vyzkoušíte několikrát, je to nuda.

Takže donášková služba je naším dominantním zdrojem hotového jídla, tedy kromě vaření, samozřejmě. Žijeme sice na malém městě, kde takové možnosti nejsou moc velké, ale kromě kebabu a takových těch "jakože italských pizz" vám přivezou celkem slušnou italskou kuchyni a konečně už i sushi nebo asijské nudle. Nabídka sice není nic moc široká, ale je to aspoň trošku prostor pro manévrování.


Na český trh v současné době na poli donáškových služeb míří společnost Foodpanda. Výhodou takové služby je, že sdružuje různě tematické restaurace, a tak se nemusíte omezovat pouze jednou kuchyní a vybírat například z indické, japonské nebo třeba italské a mexické kuchyně najednou, na jednom místě vybrat, objednat a už jen čekat, až vám jídlo donesou až pod nos. Výběr z více kuchyní je ideální právě pro nás, protože se s J. ne vždycky shodneme v momentální chuti.


Foodpanda je v ČR novou platformou, takže ji najdete zatím jen v Praze, tajně ale můžeme doufat, že se rozšíří i do dalších měst. Já jsem jejich prostřednictvím vyzkoušela tu slavnou Ásijskou kuchyni ze Sushi Time, protože když jsem na Foodparade ochutnala jejich Tom Yum s krevetami, nedala mi od té doby spát. 

Vybrala jsem si vyzvednutí na prodejně, vše bylo v přesný čas připraveno, úhledně zabaleno, takže jsem mohla letět na vlak domů a tam si na těch dobrotách pochutnat. A že byly výborné, o tom určitě hovoří prázdné krabičky. Takže kýbl Tom Yum s krevetami, případně recept na ni sem, prosím! A Foodpandě za organizaci palec nahoru.

A jak to máte vy a take-out?