29. září 2013

Aperol Spritz


Konečně tu máme to slibované babí léto. Noci jsou sice již chladné, stejně tak rána, ale během dne si ještě všichni můžeme užívat slunečních paprsků, které naštěstí již nemají takovou sílu jako v létě. Babí léto je moje nejoblíbenější část roku, protože v zimě je na mě moc zima, v létě moc horko a na jaře moc mokro a zabláceno. Možná to na první pohled vypadá, že jsem rozmazlená, ale není to tak.


Na babí léto se těším celý rok a teď je třeba si ho užívat. Patří k němu procházky do přírody a výlety za houbami, které konečně alespoň u nás začaly růst. I my doma jsme na houbách už byli, takže se v nejbližší době můžete těšit na nějaké ty dobroty z nich, protože houby mám na talíři moc ráda. Kam se člověk podívá, tam najde krásně zbarvené dýně a děti pouštějí na loukách draky. No, je to prostě krása.


Na podzim si můžete užít poslední možnost relaxu na zahradě, terase nebo balkoně jen tak se sklenkou v ruce, kdy všechny myšlenky a starosti odplují kamsi do neznáma. Občas je to prostě potřeba, jen tak vypnout a odpočinout si. Letošní podzim se v mé skleničce nese v duchu italském, protože nejčastěji popíjím Aperol Spritz. Je to pro mě ideální kombinace sladkého a hořkého, navíc Aperol se dnes již dá sehnat poměrně snadno. Až si Aperol Spritz namícháte, myslete na mě a užívejte si ten krásný podzim, na nějž jsme tak dlouho čekali.

K přípravě Aperol Spritzu je potřeba následující poměr (množství upravte podle počtu hostů)
  • 3 díly Prosecca
  • 2 díly Aperolu
  • 1 díl sodovky
  • led
  • plátek pomeranče

Do skleničky nalijte nejprve Prosecco a sodovku a krouživým pohybem přilévejte Aperol. Pak přidejte led a plátek pomeranče a už jen upíjejte.


Pěkný podzim přeju!