29. srpna 2013

Thajská kuřecí nudlová polévka


Občas se všechno sejde tak, že není naprosto čas. To je tak, když zkombinujete vyvrcholení aktivit v práci, dokončování realizace podnikatelského plánu, neplacenou práci a další externí aktivity pro možnou lepší budoucnost. Pokud se k tomu přidají ještě zdravotní potíže, pak už je to opravdu špička, ale tak už to bohužel bývá. Člověk ze sebe prostě musí vydávat maximum. 


Pokud se na vás taky valí všechny požadavky, plány, resty a já nevím co ještě, mám pro vás pomoc. Není sice instantní, ale za to zaručená. Thajská kuřecí nudlová polévka pro duši i tělo. Zkombinovala jsem suroviny, které podle mě do thajské kuchyně patří a vznikla tahle dobrota. Porce jsou veliké, nejde o polévku v našem slova smyslu, ale spíš vydatné horké jídlo vše-v-jednom.


Na dvě porce jsem potřebovala

  • kuřecí vývar
  • půl konzervy kokosového mléka
  • špetku kurkumy
  • dvě lžíce rybí omáčky
  • lžíci chilli pasty
  • lžíci tmavého cukru
  • jedno kuřecí prso bez kůže
  • nasekanou jarní cibulku
  • dvě porce rýžových nudlí připravených podle návodu
  • limetkovou šťávu
  • hrst čerstvého koriandru

Do hrnce jsem nalila kuřecí vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, přidala cukr, kurkumu a chilli pastu. 

Vše jsem pomalu přivedla k varu a když se polévka začala vařit, přidala jsem na kousky nakrájené kuřecí prso, které jsem povařila asi 10 minut. 

Když se kuře uvařilo, přidala jsem jarní cibulku a rýžové nudle, promíchala a stáhla z plotny. Podle chuti jsem do polévky přidala limetkovou šťávu a trochu rybí omáčky navíc. 

Polévku jsem servírovala zasypanou čerstvým nasekaným koriandrem.