5. dubna 2013

Jogurt s pomeranči, ovesnými vločkami & semínky



Dnešní recept bude opravdu jednoduchý, zato ale naprosto vynikající. Jelikož většina z vás chodí do práce a do školy, určitě často přemýšlíte, co k snídani. A hlavně aby to nezabralo moc času po ránu, protože si chcete co nejdéle poležet v posteli. Mám to úplně stejně.

Jelikož často snídám jogurt a nebaví mě utrácet peníze za activie s cereáliemi, připravuji si něco podobného doma. Výrobní cena je úplně někde jinde, do jogurtu si můžete dát, co se vám zlíbí a lze si ho připravit i na cesty.




Fígl je v tom, že si obsah naskládáte do uzavíratelné sklenice, kterou tak můžete používat znovu a znovu. Navíc se ani nemusíte ráno zdržovat, vše si připravíte večer předem! Vločky se tak přes noc v lednici budou moci nasáknout jogurtem a ráno budou tak akorát.

Na jednu porci jsem potřebovala
  • hrst ovesných vloček
  • 150g bílého jogurtu
  • jeden pomeranč
  • dýňová semínka
Na dno sklenice jsem nasypala ovesné vločky a na ně navršila bílý jogurt. Oloupala jsem si pomeranč a nakrájela ho na kousky, které jsem rozprostřela po povrchu jogurtu. Na ovoce jsem pak nasypala dýňová semínka. Sklenici jsem uzavřela a dala přes noc do lednice, ráno jí jen hodila do tašky a vyrazila...


Dobré je, že přísady můžete obměňovat podle toho, na co máte náladu a co je zrovna v sezóně. Místo dýňových semínek můžete použít lněná, sezamová, mandlové lupínky a tak podobně, místo pomeranče pak třeba banán, mango, jahody, třešně.

Jogurt bych nechala jen tak, bílý, ale místo vloček se pak nabízí pohankové pukance, vláknina, no prostě co vás napadne. Ovoce je také možné doplnit kořením, jako třeba skořicí, chilli nebo vanilkou. Fantazii se prostě meze nekladou...