17. září 2012

Výstava v Libverdě




To se nám to tady rozjíždí. V září tolik příspěvků a teď i jedna událost. Každoroční výstava v Libverdě a s ní spojené prodejní trhy. Prostě tradice. Každý rok tam jezdíme a i když tam bývá poměrně narváno a najdou se tam i přiblble nehodící se stánky (jako například z botama... nechápu), většinou tu lze nakoupit místní produkci nejrůznějšího ražení. A každým rokem se sortiment zlepšuje.




Na výstavě lze zhlédnout výpěstky místních studentů, hospodářská zvířata z okolí, svézt se na koni nebo koupit husu, kachnu, králíka či morče. Jednou si tu husu koupíme, jen tak pro radost. Ale to až budeme mít zahradu... Abych řekla pravdu, těch zvířat tam je mi vždycky docela líto, protože ten hluk a všude kolem masy lidí je musí dost stresovat.




Dobroty tu prodávají na každém rohu a ani letos jsme neodešli s prázdnou... Nakoupili jsme nějaké koření, dýni, biomléko, biogoudu, čerstvý kozí sýr s česnekem, jablečný mošt, víno z našeho oblíbeného vinařství Zapletal (hádejte kterou lahev na fotce) a další dobroty.




Ale ani tam jsme nemohli zůstat o hladu. Jelikož však šunka od kosti jako naschvál právě došla, musela jsem se spokojit pouze s bramboráčky, i když ani ty nebyly k zahození. Snad příští rok to s tím občertvením trochu vylepší a budou prodávat víc místní a sezónní jídla než třeba čínské nudle...




Tohle sem moc nepatří, ale den na to se sestře konečně po 24 úmorných hodinách narodil prvorozený syn. Jsme za to moc rádi...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)