3. září 2012

Fíky s modrým sýrem a "peprným" medem


Je to zvláštní jak čas tak rychle utíká. Někdy se vleče, ale za poslední dobu mi přijde, že běží jak o život. 27. srpna už to byl rok, co jsme se s J. vzali. Rok. Ani jsme nemrkli. A ani nám to nepřišlo, že bychom už měli něco slavit. Ale přece jenom jsme tu naši "bavlněnou" svatbu maloučko oslavili domácí večeří.

Bohužel díky práci nakonec ze společného vaření bylo vaření o jednom člověku (tedy mě) a večeři asi o dvě hodiny později (už ve dvou), ale stejně to bylo milé. Když prostě máte někoho rádi, za zlobení kvůli takovým věcem vám to ani nestojí. Příště bude vařit J. Takže večeře byla o čtyřech chodech, které sem postupně připojím. Nyní ale začneme předkrmem.

V obchodě měli zrovna "akci" na fíky a i když nejsem úplně akční maniak, tak jsem jich pár koupila. Cestou k pokladně jsem již přemýšlela co s nimi. Napadl mě kozí sýr... jenže to by už byla trochu čára přes rozpočet. V košíku už ležel sýr s modrou plísní, tak jsem si řekla, proč ne. Doma jsem se nechala inspirovat zde a vylezlo z toho toto...


Pro dvě osoby na velmi lehký předkrm k večeři o čtyřech chodech budete potřebovat:

  • dva čerstvé fíky
  • asi 40 gramů nějakého lepšího a krémovějšího sýra s modrou plísní
  • smetanu podle potřeby
  • med 
  • pepř

Fíky jsem připravila tak, že jsem je nožem nařízla do kříže, ale ne úplně, prostě aby šly rozevřít a dole držely pohromadě. Na sýrovou náplň jsem vidličkou rozšťouchala sýr a přilila maličko smetany, aby vznikla jednolitá, ale tvar držící hmota. Tuhle hmotu jsem pak lžičkou posadila doprostřed fíků.

Vše jsem dotáhla pokapáním fíků medem, do kterého jsem přimíchala trochu pepře, aby to mělo říz. A musím říct, že to fakt bylo luxusní. Lze to jíst jen tak, my to měli s kouskem bagety.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)