Velikonoce se blíží a vy možná přemýšlíte, jak odměnit koledníky. Pokud nechcete dávat zrovna klasická vařená vajíčka, upečte jim lentilkové sušenky. Jsou opravdu jednoduché, měkké, výborné na chuť a je to tak trochu netradiční koleda. Pokud seženete čokoládová vajíčka, použijte je místo lentilek, budou ještě víc ve velikonočním duchu.
16-18 ks
- 150g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 100g třtinového cukru
- 90g změklého másla
- 1 vejce
- balení lentilek
- Do mísy nasypu mouku, přidám sodu, sůl a cukr.
- Přidám máslo a vejce a pomocí robota nebo ručního šlehače umíchám těsto.
- Pomocí lžíce z těsta ubírám jednotlivé porce, ze kterých navlhčenýma rukama vytvořím kuličky a v dostatečných rozestupech je rozložím na plech s pečícím papírem.
- Část lentilek nasekám nožem na kousky a spolu s celými lentilkami je lehce vmáčknu do kuliček.
- Sušenky peču v troubě předehřáté na 180°C asi 8-10 minut, kdy se roztečou a lehce zezlátnou.
- Hotové sušenky nechám vychladnout a skladuju je v uzavřené nádobě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)