29. března 2023

Lentilkové velikonoční sušenky



Velikonoce se blíží a vy možná přemýšlíte, jak odměnit koledníky. Pokud nechcete dávat zrovna klasická vařená vajíčka, upečte jim lentilkové sušenky. Jsou opravdu jednoduché, měkké, výborné na chuť a je to tak trochu netradiční koleda. Pokud seženete čokoládová vajíčka, použijte je místo lentilek, budou ještě víc ve velikonočním duchu.


16-18 ks
  • 150g hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 100g třtinového cukru
  • 90g změklého másla
  • 1 vejce
  • balení lentilek
  1. Do mísy nasypu mouku, přidám sodu, sůl a cukr. 
  2. Přidám máslo a vejce a pomocí robota nebo ručního šlehače umíchám těsto.
  3. Pomocí lžíce z těsta ubírám jednotlivé porce, ze kterých navlhčenýma rukama vytvořím kuličky a v dostatečných rozestupech je rozložím na plech s pečícím papírem.
  4. Část lentilek nasekám nožem na kousky a spolu s celými lentilkami je lehce vmáčknu do kuliček.
  5. Sušenky peču v troubě předehřáté na 180°C asi 8-10 minut, kdy se roztečou a lehce zezlátnou.
  6. Hotové sušenky nechám vychladnout a skladuju je v uzavřené nádobě.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)