18. listopadu 2022

Rychlý vývar v asijském stylu



Víte, že lze klasický vývar "přeučit" na asijský? Doma vždy nějaký vývar v zásobě mám, ať už to je domácí nebo kupovaný. Když mě pak popadne chuť, je velmi jednoduché takový vývar jen dochutit a vznikne základ, ze kterého uděláte nejrůznější polévky v asijském stylu a odpadne tím dlouhé vaření. Do takového vývaru pak už jen stačí podle chuti přidat nudle, zeleninu, vařené vajíčko nebo třeba zbytek pečeného masa a máte hotovo. Nebo můžete horký popíjet jen tak, je to lahoda.


2 porce
  • cca 5 plátků čerstvého zázvoru
  • stroužek česneku
  • půl červené cibule
  • 3 chilli papričky (čerstvé nebo sušené)
  • 500ml vývaru (nejlépe drůbeží, ale jde i zeleninový a hovězí)
  • cca 6 lžic sójové nebo rybí omáčky
  • šťáva z poloviny limetky
  • jarní cibulka a čerstvý koriandr
  1. Zázvor spolu s vyloupnutým česnekem, na kousky nakrájenou cibulí a papričkami nasucho opražím v hrnci, aby se rozvoněly.
  2. Přidám vývar a přivedu k varu, vařím asi 10-15 minut. Potom je možné vývar scedit.
  3. Ke konci přidám omáčku, limetkovou šťávu na dochucení, krátce provařím a vmíchám najemno nasekanou cibulku a koriandr.
TIP: Pokud chcete vývar ve stylu pho, tak do základu k opražení přidejte vietnamskou skořici, kardamom a hvězdičku badyánu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)