S příchodem teplých dní všichni hledáme nějaké osvěžení, tak co takhle připravit domácí nanuky? Zkusila jsem hned tři verze, ve kterých jsou jen samé dobroty. Příprava nezabere tolik času, ani práce a výsledek je dokonalý. Tuhnutí v mrazáku i manipulaci s formičkami mi usnadnila otevřená přihrádka Easy Access v lednici Whirlpool, díky níž jsou nanuky vždycky po ruce. A ty mizí rychlostí blesku.
Počet porcí: 3x5 ks
mango kokos
- velké mango (cca 350g)
- 250 ml kokosového mléka z plechovky
- 4 lžíce medu
- černá sezamová semínka (volitelné)
- Mango oloupu a dužinu okrájím od pecky.
- Dužinu z manga rozmixuju ponorným mixérem na pyré a dochutím lžící medu.
- Kokosové mléko promíchám společně se zbývajícím medem.
- Do formiček na nanuky postupně vrstvím vždy cca 2 lžíce mangového pyré a asi 4 lžíce ochuceného kokosového mléka až naplním všechny formičky po okraj.
- Navrch nasypu sezamová semínka, zapíchnu dřívko a nechám ztuhnout v mrazničce.
banán kakao
- 3 střední banány
- 150 ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce medu
- Banány oloupu, nakrájím na kusy a vložím do vyšší nádoby.
- Přidám mléko, kakao a med a tyčovým mixérem rozmixuju dohladka.
- Směs rozdělím do formiček, zapíchnu dřívko a dám ztuhnout do mrazničky.
jahody jogurt
- 150 g jahod
- 250 g jogurtu
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce ovesných vloček (volitelné)
- Jahody rozmixuju a promíchám se lžící medu.
- Jogurt smíchám se zbývajícím medem dohladka.
- Naspod formiček rozdělím jahodové pyré, na něj jogurt a navrch nasypu ovesné vločky.
- Do nanuků zapíchnu dřívka a nechám ztuhnout v mrazničce.
TIP: Pokud nemáte držák na dřívka nebo formičky s plastovými držáky, nechte nanuky v mrazničce nejprve ztuhnout asi ¾ hodiny a teprve potom do směsi dřívka zapichujte, nepropadnou se na dno a budou hezky držet.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s Whirlpool.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)