20. června 2022

Kefírová bublanina s ovocem



Včera jsme měli malou oslavu narozenin dětí, ale ještě než se mi podaří připravit recept na slíbený mechový dort, tak mám pro vás jeden na jednoduchou kefírovou bublaninu. Bez bublaniny by to asi ani nebyla česká kuchyně, pamatuju si na ni už od nepaměti... Kefírová je od té klasické trochu vláčnější, a tak to u nás máme rádi. Ovoce můžete použít vaše oblíbené nebo to, které je zrovna v sezóně a aby vám nepropadlo úplně na dno, obalte ho nejdřív v hrubé mouce nebo krupičce. Já jsem použila jahody a borůvky, které v téhle buchtě jdou překvapivě dobře dohromady.



plech 25x35cm

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • hrnek kefíru
  • 1/4 hrnku oleje
  • ovoce (borůvky a jahody)

  1. Do mísy nasypu mouku, cukr a prášek do pečiva.
  2. Přidám vejce, kefír a olej a umíchám hladké těsto, které naliju na plech s pečícím papírem.
  3. Těsto posypu borůvkami a jahodami a dám péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova asi 1/2 hodiny.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)