6. dubna 2022

Plněné barevné papriky s kořeněnou směsí



Přidat skořici do slaného jídla jsem se naučila při přípravě našich oblíbených blízkovýchodních pokrmů a je pravda, že když to s množstvím nepřeženete, dokáže jídlu přidat zajímavý chuťový podtón, ve kterém byste možná neřekli, o jaké koření vlastně jde. Použila jsem ji i do směsi zeleniny, masa a rýže v dnešním receptu a naplnila jí papriky, které ráda dělám na večeři přes týden, když zbyde vařená rýže. Pak totiž stačí vše společně zapéct v troubě a výborné jídlo je za chvilku hotové. 



2 porce 

  • 2 papriky
  • olivový olej Borges Extra Mild
  • červená cibule
  • 100g lilku
  • 150g mletého krůtího masa
  • sůl a pepř
  • špetka skořice
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1dcl bílého vína
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 50g cherry rajčat
  • 120g mozzarelly

  1. Papriky rozkrojím na půl a odstraním jádřince. Rozložím je řeznou stranou nahoru do zapékací misky, zakápnu olivovým olejem a dám péct do trouby rozpálené na 200°C asi 15 minut.
  2. Na náplň přidám do pánve asi 2 lžíce olivového oleje, na kterém nechám zesklovatět cibuli. Přidám na drobné kostičky nakrájený lilek a maso a opékám dozlatova.
  3. Osolím, opepřím, k masu přidám skořici, protlak, zaliju vínem a přidám rýži. Vše společně opékám a promíchávám dalších asi pět minut, aby se víno odpařilo. 
  4. Do hotové směsi přidám na kousky nakrájená cherry rajčata a směsí naplním zlehka pečené papriky. Zapékací mísu vrátím zpět do trouby a zapékám dalších 20 minut.
  5. Na závěr navrch naplněných paprik natrhám kusy mozzarelly, zakápnu trochou oleje a dopékám ještě pět minut, aby se sýr roztekl.

Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)