17. listopadu 2021

Parní trouba v kuchyni



Technologie jdou stále kupředu ve všech odvětvích a nejinak je tomu i v kuchyni. Roboty dnes umí vařit, zváží si suroviny, mixéry zase napařovat, drtit led nebo ořechy na máslo, a stejně tak jde pokrok i na poli pečících trub. Od doby, kdy jsem měla svou první samostatnou kuchyň, jsem vždy používala klasickou troubu, která uměla horní a spodní ohřev, možná gril a ta poslední ještě horkovzduch, každopádně poslední dva roky jsem tak trochu pokukovala po nových parních troubách, které umí samy vytvořit páru a pak ji podle potřeby daného pokrmu taky použít. 

Když jsem dostala nabídku z Whirlpool právě na takovou troubu, neváhala jsem. Otestovat jejich parní troubu pro mě byla nabídka, která se prostě neodmítá. A tak už ji mám nějakou chvíli doma a stále objevuju, co všechno vlastně umí a o co lepší z ní mohou jednotlivé pokrmy být. Troubu jsem vybírala z jejich nejnovější řady W Collection, která přichází s minimalistickým designem a pokročilými technologiemi přípravy pokrmů. Vybrala jsem konkrétně model W11I OP1 4S2 H. Vizuálně mě na této troubě zaujalo především integrované madlo, které nikde nevyčnívá, a protože já mám troubu klasicky ve spodní skříňce, nemusím se bát, že by si o ni náš malý Adam ublížil.

Co se týče technologií, které trouba Whirlpool skýtá, je to zejména 6. SMYSL. Ten slouží jako inteligentní asistent, který vám pomůže krok za krokem při přípravě zvoleného pokrmu tak, aby dopadl co nejlépe a bez komplikací. Díky 100% páře v troubě uvaříte třeba vejce nebo rýži, Cook4 zase umožňuje připravovat zároveň až čtyři pokrmy najednou, aniž by se chutě nebo vůně nějak promíchaly.



Pro mě byla důležitá zejména už zmíněná pára, kterou trouba umí sama vyrobit díky technologii SteamSense+ a pak ji použít samostatně (to je ta 100% pára) nebo při pečení v kombinaci s horkým vzduchem tak, aby housky byly nadýchané, drůbež s křupavou kůží a ryby zůstaly šťavnaté. Vedle barevného dotykového displeje s českým ovládáním bych ještě zmínila takovou libůstku, jakou je možnost ovládání přes aplikaci v telefonu skrze wifi.

Já sama teď parní troubu Whirlpool testuji a díky tomu se v následujících měsících můžete těšit na recepty, které vám možnosti a výhody přípravy různých jídel v parní troubě představí. Já se na to těším moc a doufám, že i vy.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)