20. července 2021

Indické cibulové smaženky Onion bhaji



Recepty na drobné občerstvení se vždycky hodí, protože jíst pořád to samé je prostě nuda. Tyhle smaženky využijete třeba na posezení s kamarády a možná se k nim budete opakovaně vracet. Jsou totiž jednoduché, ale příjemně kořeněné a křupavé, prostě paráda.



1 dávka

  • 2-3 velké cibule
  • 90g cizrnové mouky
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka soli
  • cca 1dcl vody
  • olej

  1. Cibuli oloupu, rozpůlím a nakrájím na tenká půlkolečka
  2. V míse promíchám cizrnovou mouku spolu s garam masalou, kurkumou a solí a postupně podle potřeby přilívám vodu, aby vzniklo husté těsto (asi jako na lívance).
  3. Do hotového těsta jemně vmíchám nakrájenou cibuli tak, aby se ze všech stran obalila.
  4. Do pánve naliju vyšší vrstvu oleje. Potom pomocí lžíce odebírám cibulovou hmotu a dávám smažit do rozpáleného oleje hrudky nebo placičky o průměru asi 5cm dozlatova.
  5. Hotové smaženky nechám odsát na papírové utěrce a podávám jogurtovým dipem, na který podle chuti promíchám bílý jogurt s nasekaným čerstvým koriandrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)