7. května 2021

Špagety s citronem, bazalkou a parmezánem


Těstoviny se tu na blogu moc často neobjevují a já ani nevím vlastně proč, když jsou jedním z nejčastějších jídel, které doma děláme. Je na nich skvělé, že s ohledem na vaši fantazii můžete kombinovat různé tvary těstovin a další suroviny, takže vznikne nespočet zajímavých kombinací, které jsou na stole během pár minut. Třeba jako dnešní recept, je na svěží a lehké těstoviny, které oceníte, když není čas a vlastně ani moc surovin. Přesto je výsledek fantastický. Tyhle špagety jsou druhým receptem, který vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges a použila jsem na něj Classic olivový olej, který se hodí právě na vaření nebo také grilování.


4 porce

  • 400-500g tenkých špaget
  • 4 lžíce Borges Classic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva a kůra z jednoho bio citronu
  • snítka nasekané bazalky
  • hrst strouhaného parmezánu
  • sůl a pepř

  1. Špagety uvařím v osolené vodě al dente.
  2. Mezitím nechám na oleji zesklovatět česnek a stáhnu jej z plotny, aby se nespálil.
  3. V misce promíchám citronovou kůru a šťávu spolu s bazalkou, parmezánem, špetkou soli a pepře.
  4. Hotové a slité špagety ještě horké promíchám s olejem s česnekem a citronovo-sýrovou směsí. Ihned podávám.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)