29. dubna 2021

Bramborový salát s hráškem a hořčičnou zálivkou



Bramborový salát tak nějak neodmyslitelně patří k české nátuře a věřím, že většina z nás ho může po celý rok jíst v různých podobách. Já dnes přicházím s takovou odlehčenější, jarní verzí, ve které najdete kromě brambor i hrášek a mou oblíbenou hořčičnou zálivku s extra panenským olivovým olejem, kterou jsem vylepšila ještě o kopr. Salát vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges a je prvním ze série tří receptů, ve kterých vám ukážu použití různých druhů olejů právě této značky.



4 porce

  • 600g malých brambor
  • 200g mraženého hrášku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • zálivka
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje Borges
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • snítka kopru
  • špetka soli a pepře

  1. Brambory očistím a dám vařit do osolené vody. Těsně před tím, než jsou měkké, k nim přisypu hrášek. Potom vše sliju, nechám okapat a vychladnout.
  2. Na oleji nechám zesklovatět cibulku, kterou nakrájím na tenká půlkolečka.
  3. Vychladlý hrášek s bramborami nasypu do mísy, větší brambory překrojím na poloviny a přidám cibulku.
  4. Na zálivku prošlehám extra panenský olivový olej, hořčici, citronovou šťávu, semínka hořčice, nasekaný kopr a sůl a pepř.
  5. Připravenou zálivku promíchám s bramborami a nechám odležet minimálně půl hodiny. Nejlepší je salát podávat v pokojové teplotě navrch posypaný ještě trochou čerstvého kopru.


1 komentář:

  1. Brambory mám rád na všelijaký způsob. A tenhle recept vypadá suprově. Takze ho moc rád vyzkouším!

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)