1. dubna 2019

Prosecco cupcakes


Tyhle cupcaky jsem připravovala na jednu speciální akci, a proto jsem taky chtěla něco speciálního. A co jiného na speciální příležitost než právě bublinky? Cupcaky jsou sice docela sladké, ostatně jako všechny, ale sladkost pěkně vyvažuje nakyslá malin uvnitř. Prosecco najdete jak v krému, tak právě v náplni, protože maliny se v proseccu marinují a nic vám nebrání servírovat je s proseccem do třetice i ve skleničkách. Pokud budete chtít někdy udělat dojem, určitě zkuste tenhle recept.

12 kusů
  • 12 malin
  • prosecco na marinování
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku selského jogurtu
  • hrnek hladké mouky
  • půl lžičky jedlé sody
  • lžičku vanilkového extraktu
  • 125g másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 6 lžic prosecca
  1. Nejprve je potřeba namarinovat maliny v proseccu. Na to stačí nasypat maliny do misky a zalít je proseccem, aby byly ponořené. Takto by se měly marinovat alespoň půl hodiny.
  2. Pak si předehřeju troubu na 190°C.
  3. V hlubší míse metlou prošlehám olej s cukrem, vejcem a jogurtem.
  4. K ostatním ingrediencím vešlehám mouku, jedlou sodu a vanilkový extrakt.
  5. Do formy na muffiny rozložím papírové košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozliju.
  6. Cupcaky potom peču zhruba 20 minut dozlatova a upečené je nechám úplně vychladnout.
  7. Na krém v robotu ušlehám máslo pokojové teploty na jemný krém a postupně k němu přisypávám moučkový cukr. Nakonec do krému ještě přidám prosecco.
  8. Do vychladlých cupcaků malým ostrým nožíkem vyříznu důlek, do kterého potom vždy vmáčknu malinu a přidám ještě lžičku prosecca, ve kterém se maliny marinovaly.
  9. Krém přendám do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a vytvořím ozdobnou vrstvu.
  10. Hotové cupcaky nechám v lednici ztuhnout.

2 komentáře:

  1. Vypadají fakt skvostně,rozhodně vyzkouším. Můžu se zeptat, jakou špičkou je nazdobený krém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je to taková jakoby uzavřená hvězdice

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)