29. října 2018

Maminčino kuře se šťouchanou dýní na cibulce


Dnešní recept vznikl náhodou minulý týden, když jsem zrovna neměla pro sebe oběd. Pekla jsem zrovna dýni na polévku a vždycky když peču dýni, tak jí dělám víc, protože se potom vždycky na něco hodí. No a tak z ní vznikl úplně suprovní recept na přílohu, která je lehká, vychucená a voní podzimem. To chceš! No a maminčino kuře, to je bez debat...


maminčino kuře (2 porce)
  • 2 kuřecí čtvrtky
  • špetka majoránky
  • špetka sladké papriky
  • špetka uzené papriky
  • sůl
  • trocha másla
  1. Kuřecí čtvrtky položím do zapékací mísy a posypu je majoránkou, oběma druhy paprik a lehce posolím.
  2. Nakonec navrch každé čtvrtky položím kousek másla a podliju troškou vody.
  3. Zapékací mísu přikryju a peču na 200°C přibližně 30 minut, potom odklopím víko a dopékám kůrčičku dalších 15-20 minut dozlatova.

šťouchaná dýně (2 porce)
  • 450g dýně
  • troška oleje
  • 1 velká cibule
  • 50g másla
  • trochu smetany
  • sůl a pepř
  1. Dýni nakrájím na kostky, pokapu olejem a peču na plechu s pečícím papírem v troubě na 200°C asi 30 minut.
  2. Mezitím si cibuli nakrájím na tenká půlkolečka a na části másla ji opeču do lehce zlatavé barvy.
  3. Upečenou dýni vyndám z trouby a do mísy k ní přidám hotovou cibuli i s výpekem, zbytek másla a zakápnu maličko smetanou.
  4. Dýni potom šťouchadlem rozšťouchám na požadovanou hrubost a nakonec už jen osolím a opepřím.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)