2. srpna 2017

Krůtí kari


I´m back, jak by řekl Arnold. Jestli sledujete facebook a instagram, určitě jste zaznamenali, že se mi v červnu narodilo miminko a abych pravdu řekla, začátek byl pro mě pěkná fuška. Všechno už se ale zaběhlo (ťuk, ťuk), tak  se můžu vrátit ke sdílení nových receptů. Rozumějte, vařit jsem nepřestala, jen prostě není moc čas na focení a psaní jako dřív. Věřím, že tohle všechno uteče tak rychle, že na Pepině budu brzo nová jídla testovat. Zatím tedy zprostředkovaně, ale nestěžuje si. Dnešní recept je taková počeštělá verze kari, kterou ale mám moc ráda a čas od času ji doma dělám. Je jednoduché a nejlepší s rýží.


4 porce
  • 300g krůtího masa na nudličky (nejlepší je ze stehna)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 větší jarní cibulky
  • 200g žampionů
  • lžička kurkumy
  • 300ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce citronové šťávy

  1. Na oleji krátce orestuji krůtu, nasekanou jarní cibulku a žampiony.
  2. Ke směsi přidám kurkumu zaliji smetanou, přidám rybí omáčku a nechám pod pokličkou asi pět minut podusit.
  3. V případě potřeby přidám trochu vody a na závěr dochutím citronovou šťávou.

4 komentáře:

  1. Taky si dávám kari jen občas. Díky za zajimavej tip na nějakou změnu, vyzkouším si příště taky uvařit :)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)