7. prosince 2015

Láskominy Denisy Bartošové



V minulém příspěvku šlo o výrobu jednoho z jedlých dárků, kterými můžete obdarovat své blízké o Vánocích. Dnes to bude o podobném tématu, knížka Láskominy totiž přináší spoustu tipů na výrobu nejen jedlých dárků a já vám ji dnes ukážu. Rozhodně se máte na co těšit!


Moje filozofie co se týče dárků je asi dost podobná autorčině, protože vlastnoruční dárky od srdce mají pro mě něco víc než ty ostatní. Už jsme se s rodinou dostali do stavu, že vše, co potřebujeme, si nejčstěji zvládneme pořídit sami. Obdarovávání je tak trochu jiné, protože člověk může potěšit spíš drobností. Láskominy jsou souborem laskomin a dalších vyrobených dárků, které jsou vyráběny a darovány s láskou.

Knížka je moc krásně zpracovaná, lákavé fotky, nepříliš komplikované postupy a suroviny na výrobu. Jen občas si grafik moc nepohrál s barevností, u kávových kostek tak první písmeno není skoro k přečtení. Ale to je jen malá chybka.


Láskominy jsou rozděleny do jednotlivých měsíců, ke kterým patří sezónní přísady, materiál pro výrobu nebo třeba svátky, ke kterým se výroba tematicky váže. Knížka velmi příjemně propojuje dárky se sezónními recepty na jídla, která můžete připravit. Prostě něco pro mě.


Láskominy na mě dýchly příjemnou náladou, moc se mi líbí nápady na výrobu a saténová mašle, kterou se kniha zavírá, je roztomilým detailem. Pokud rádi obdarováváte rodinu vlastními výrobky, běžte si pro tuhle knížku do knihkupectví, protože z ní do Vánoc ještě hodně stihnete. Nebo jestli máte podobně založeného člověka v blízkosti, pořiďte mu ji pod stromeček a příští rok se třeba můžete těšit na zajímavé překvapení pod stromkem sami.


Knížku mi k recenzi poskytlo nakladatelství Smartpress.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)