2. července 2014

Kebaby


Užíváte léta a jezdíte po dovolených? Já se aktuálně chystám zítra po práci odjet do Karlových Varů na mezinárodní filmový festival, juch! Téměř každý rok tam jezdíme a už se z toho stala taková milá tradice. Zatímco jsme začínali s přáteli, nakonec jsme to vydrželi pouze sami. Ale i tak to má své kouzlo. Sbalíme stan, pár věcí a jedem. Tak doufám, že se tam potkáme, kdyžtak se ke mně hlašte!


Dnes přidávám typicky letní recept, který využijete na různých grilovačkách, ale využití najde i doma. Kebaby mají ideální porci i podávání, že stačí pouze chytnout špejli a ukusovat. Pokud nebudete mít kovové jehly, doporučuju špejle přes noc namočit do vody, aby se při grilování nespálily. Připravte si navíc salát a jste za vodou. Nebo u vody?


Na 4 porce jsem potřebovala:
  • 600g hovězího masa, umletého (nebo zkuste pštrosí - to jsem použila já a bylo super!)
  • několik lístků hladkolisté petržele nasekané najemno
  • malá chilli paprička nasekaná nadrobno
  • kůra z poloviny citronu
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva na dokončení

Maso jsem promíchala s petrželkou, přidala chilli papričku, citronovou kůru, lehce osolila a opepřila. Ze směsi jsem vytvořila malé šištičky, které se akorát vejdou do dlaně a napíchla jsem je na špejli.

Připravené kebaby jsem ze všech stran ogrilovala na grilu, případně kontaktním grilu nebo grilovací pánvi dozlatova. Servírovala jsem je pokapané citronovou šťávou a ideální je třeba zálivka ze zakysané smetany, česneku a soli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)