Jaro, jaro, jaro! Všechny blogy najednou ožily, protože je z čeho vařit. Ono totiž z čerstvých surovin se připravují jídla skoro sama. Venku krásně, stromy i trávníky kvetou, to je prostě hned víc elánu do života i do vaření.
I na farmářských trzích se to začíná plnit čerstvými bylinkami a pomalu začíná i zelenina, jako třeba právě ředkvičky. Právě na ředkvičky mám nostalgickou vzpomínku z dětství. Pamatuju, jak maminka vždycky ukrojila krajíc šumavy, namazala ho margarínem, pokladla plátky ředkviček a posolila. Jako dítě jsem to milovala a dodnes mě to občas znova popadne a jedu chleba s ředkvičkami.
Dnešní recept ale bude trochu modernější a šmrncovnější. Podobný recept jsem objevila v magazínu drogerie DM, hned mě zaujal a nejdřív jak to šlo, jsem se do něj pustila. Tahle polévka se v podstatě nevaří, je studená a delikátní. Jistojistě osvěží a doplní chybějící vitamíny. Ale hlavně nejlíp chutná stylově naservírovaná!
Na čtyři porce polévky jsem potřebovala:
- svazek ředkviček
- malý kelímek bílého jogurtu
- šťávu a kůru z poloviny citronu
- trochu vody
- sůl a pepř
- sedmikrásky na dokončení
Ředkvičky jsem si očistila, pokrájela je na menší kousky a spolu s jogurtem a šťávou a kůrou z poloviny citronu vložila do vysoké nádoby. Ponorným mixérem jsem rozmixovala polévku dohladka a pokud byla dost hustá, přidala jsem trochu vody navíc.
Do hotové polévky jsem přidala trochu soli a pepře a servírovala ji s plátky ředkviček a sedmikráskami. V jednoduchosti je krása, nemyslíte?
Právě jsem skokem webovým světem objevila tvůj blog. A kde je jídlo a vášeň k němu, jsem i já ;-) Krásné fotky a chutné recepty!
OdpovědětVymazatTuhle ředkvičkovou polévku určitě vyzkouším! Už jen ta barva! Já dělám ředkvičkovou z lupení, skvělá chuť a jedová zelená :-)
Krásný velikonoční víkend,
Zdena
To je taky dobrý tip. Tak ať se ti tu líbí a pěkné Velikonoce!
Vymazat