2. března 2014

Burger z červené řepy


Tenhle burger je beze slov. Řekla bych o něm jen, že je to takové setkání zimy s jarem, protože zimní řepa se tu potkává s řeřichou, která mi vyrašila za oknem. Líbí se mi na něm ta krásná barva a zajímavá chuť, rozhodně stojí za ochutnání.


Na dva burgery jsem potřebovala:
  • 1 velkou červenou řepu
  • půl plechovky cizrny
  • stroužek česneku
  • půl lžičky římského kmínu
  • 1 vejce
  • sůl
  • olej


na omáčku:
  • 5 lžic majonézy
  • čerstvý koriandr
  • lžíci limetkové šťávy

a na dokončení pak:
  • 2 housky
  • rukolu
  • řeřichu

Řepu jsem si oloupala a nastrouhala na jemném struhadle. Do mísy jsem k ní přidala rozmačkanou cizrnu, nasekaný česnek a rozemletý římský kmín. Vše jsem promíchala s vejcem, osolila a vytvořila dva karbanátky, které jsem rozložila na pečící papír, pokapala trochou oleje a dala péct do trouby předehřáté na 200°C asi 20minut.

Na omáčku jsem promíchala majonézu s nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou.

Když se burgery upekly, pustila jsem se do jejich sestavení. Rozkrojila jsem housky, přidala na ně omáčku, rukolu, řepný burger a řeřichu. Nic víc, nic míň, dobrota!

3 komentáře:

  1. Páni, vypadá vážně ddobře! neumím si ale představit chuť, budu ho muset vyzoušet připravit sama :o)

    Jen malý dotaz - cizrna z plechovky je už měkká? Používám totiž takovou tu normální, co se musí uvařit ;o).

    Děkuji

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Ano, je asi i měkčí než ta doma vařená, proto jsem použila tu :) jinak taky raději vařím doma

      Smazat
    2. Tak děkuji, asi taky zkusím tu plechovkovou :o)

      Smazat

Za všechny komentáře děkuji :)