18. února 2014

Zajíci v krabici


Již před nějakou dobou jsem se dozvěděla o zajících v krabici a musela jsem je vyzkoušet. Jde vlastně o soubor zajímavých potravin ze sféry těch zdravějších, které vám budou chodit měsíc co měsíc k vyzkoušení až domů, pokud si je předplatíte. Vyzkoušet ale můžete i jen jednu krabičku, na základě níž se pak můžete rozhodnout, co dál. Rozhodně je to zábava a člověk čeká napnutý, jaký zajímavý zajíc ho v krabici bude ten měsíc čekat.


Když mi přišla únorová krabička, která má mimochodem moc krásnou kresbu, celá nedočkavá jsem jí otevřela. Čekaly na mne velmi zajímavé produkty, některé z nich jsem dokonce chtěla už dřív vyzkoušet, ale nedošlo na to. Samozřejmě o jiné bych asi v obchodě nezavadila pohledem, ale to k tomuhle dobrodružství patří, zkusit něco, co byste jinak asi nezkusili.

Kromě samotných produktů jsem se na přiložených kartičkách také mohla dozvědět, odkud pocházejí, jak se vyrábí a spolu s krásnými fotkami jsem nalezla i inspiraci, jak je zužitkovat. A jací zajíci na mě z krabice vyskočili?


Nejvíc mě potěšil asi dýňový olej, který má výraznou chuť a skvěle doplní mojí oblíbenou dýňovou polévku nebo třeba saláty. Sympatické na něm je to, že se vyrábí u nás a z našich plodů, takže podporujeme místní producenty a to já ráda. 

Všichni už asi máte povědomí o arašídových máslech a já se musím přiznat, že nejsem žádným velkým fanouškem. Ale tohle arašídové máslo společně s dalším máslem v krabici, mandlovým, mě naprosto dostalo. Obě másla jsou vyráběna pouze a jen z ořechů, není v nich ani tuk, ani cukr navíc. Prostě kvalita, jemná a přesto výrazná chuť. Rozhodně si je asi nebudu mazat na chleba, ale do pečení a krémů budou výborné.

Dost mne zaujala jablečná mouka, která se svojí podstatou hodí především pro bezlepkáře. Je vyrobena z usušených jablek a několika málo dalších surovin a použít jí můžete všude tam, kde byste použili klasickou mouku. Výhodou je, že je přirozeně sladká, takže není třeba doslazovat. Já už přesně vím, na co padne ta moje. Přidám vejce a upeču lívance.


Nejméně mě asi nadchla směs na bílkovinový chleba, i když musím ocenit vysoký obsah bílkovin, který má pomáhat při shazování nadbytečných kil.

Zajíce v krabici můžete objednávat na jejich oficiálním webu, inspiraci na recepty pak na blogu. Pokud máte rádi zdravější stravování a s nadšením zkoušíte něco nového, rozhodně to bude to pravé pro vás! Mně je koncept zajíců v krabici velmi sympatický, takže u mě šanci rozhodně mají.