18. dubna 2013

Spaghetti aglio e olio e pomodoro e....



Spaghetti aglio e olio jsou nejjednodušším receptem na špagety asi vůbec, jednoduchost ale nic neubírá vynikající chuti. Když mne popadne chuť na tuto úpravu těstovin (tedy pouze s olivovým olejem a česnekem), nakonec to nikdy takto jednoduše nedopadne.

Obvykle pak vzniknou špagety s olivovým olejem, česnekem, sušenými rajčaty, jarní cibulkou a kapary. To je pro mne asi ta nejlepší kombinace.



Na dvě porce potřebuji
  • množství špaget pro dva
  • čtyři lžíce olivového oleje
  • velký stroužek česneku
  • čtyři sušená rajčata
  • jednu jarní cibulku 
  • lžíci kaparů
  • tymián
  • hrubou sůl
  • parmazán
Špagety uvařím v osolené vodě al dente. Mezitím si na oleji zesklovatím sekaný česnek a jarní cibulku, přidám tymián, na kousky nakrájená rajčata a kapary a nechám prohřát.

Uvařené špagety vmíchám do pánve s olejem, důkladně je v něm obalím a rozdělím na talíře. Nakonec špagety ještě posypu trochou hrubé soli a čerstvě strouhaným parmazánem.


Kapary můžete použít naložené v kyselém nálevu nebo konzervované pomocí soli, pak je ale třeba je důkladně proprat ve vodě, aby nebyly tolik slané. 

A co vy? Jaká je vaše nejoblíbenější kombinace se špagetami?