18. ledna 2013

Mrkvová polévka se zázvorem


Jestli vám tahle polévka již podle názvu zní jako nějaký dětský příkrm, musím vás upozornit, že v tomto případě jste na velkém omylu. Jde o velmi chutnou polévku, která má říz a jen tak na ní nezapomenete. Potřebujete jen pár ingrediencí, příprava je jednoduchá, tak nic nebrání tomu, abyste jí vyzkoušeli. Recept jsem objevila náhodou tady.



Na dvě porce jsem potřebovala:

  • lžíci másla
  • jednu velkou cibuli
  • asi 0,5 cm oloupaného zázvoru
  • dvě střední mrkve 
  • zeleninový nebo kuřecí vývar (tak 0,5 litru)
Na lžíci másla jsem v hrnci zesklovatěla cibuli na kostičky, pak jsem přidala na kousky nakrájený zázvor a mrkev a ještě chvíli opékala. Vše jsem pak zalila vývarem a nechala vařit, než zelenina změkla. Polévku jsem pak rozmixovala tyčovým mixérem a mohla jsem podávat.