4. prosince 2012

Malinový trifle s mascarpone


Jaké sladké překvapení připravit pro čtrnáct hostů narozeninové oslavy? Zkuste tento recept. Vznikl po brouzdání internetem různými recepty na trifle a je to v podstatě dobrota někde mezi trifle a ovocným tiramisu. Nejdůležitější ale je, že to nedá ani tolik práce, takže pokud máte na starosti i přípravu dalších pochutin na oslavu, rozhodně se trifle časově vyplatí.

Na velikou mísu jsem potřebovala:

  • 750 ml smetany ke šlehání
  • 500 g mascarpone
  • deset lžic vanilkového cukru
  • 450 g mražených malin
  • čtyři lžíce zlatého sirupu
  • jedno a půl balení cukrářských piškotů
Smetanu jsem vyšlehala spolu s cukrem do tuha, a pak do ní zašlehala mascarpone. V hrnci jsem přivedla maliny k varu, smíchala se zlatým sirupem a nechala povařit, aby směs nebyla moc vodnatá.

Do velké skleněné mísy (já použila vázu na květiny) jsem pak postupně vrstvila smetanu s mascarpone, cukrářské piškoty a maliny než jsem spotřebovala všechny suroviny. Vrstvy by měly končit šlehačkou s mascarpone, které se navrch posypou hnědým cukrem.

Ideální je připravit si trifle večer předem, aby piškoty stihly změknout a všechny chutě se krásně spojit.



2 komentáře:

  1. To je vlastně takové tiramisu s malinami, co? :) Tvým hostem bych chtěla být! :)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)