14. listopadu 2012

Zapečený tuňák s těstovinami



Ryby nemíváme moc často. Já se je sice snažím nějak propašovat do jídelníčku, ale abych řekla pravdu, moc se mi to nedaří. Tohle jídlo s tuňákem patří mezi moje oblíbené a má i takový bonus, že je v podstatě dietní. Objevila jsem ho před lety v Apetitu, při brouzdání po BBC Good Food jsem na něj před časem narazila znovu (stejný recept, stejné foto, ach jo). Tady je.

Pro tři osoby je potřeba jedna slitá konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, na plátky nakrájená červená paprika, hrst oliv (zelené i černé), tři hrsti celozrnných těstovin, konzerva sekaných rajčat, sekaný stroužek česneku, oregano, sůl, špetka chilli, olej a parmazán.




Na oleji jsem osmahla plátky papriky, pak jsem přidala česnek a po chvilce rajčata, olivy, oregano, chilli a sůl. Vše jsem nechala asi 10 minut probublávat a mezitím jsem uvařila těstoviny podle návodu. Těstoviny jsem pak spolu s tuňákem přimíchala do omáčky a vše rozprostřela do pekáčku. Navrch jsem nastrouhala parmazán a dala ještě asi na 5 minut zapéct pod gril.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)