24. listopadu 2012

Pstruh na másle


Čerstvého pstruha z českého chovu jsem si v obchodě nemohla nechat ujít. Připravila jsem ho klasicky, na másle. Práci mi ulehčilo to, že byl již vykuchaný, takže se vařilo skoro samo. Recept pochází z knížky Vánoční kuchařka pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové.

Na jednu porci je třeba:

  • jeden vykuchaný pstruh
  • čtvrtka citrónu
  • tymián
  • sůl 
  • asi lžíce másla
Na začátku je třeba si předehřát troubu na 200°C. Pak jsem pstruha zevnitř i zvenku osolila, dovnitř jsem přidala tymián, klínky ze čtvrtky citrónu a asi polovinu másla. Zbytek másla jsem rozprostřela navrchu ryby.

Pstruha jsem položila na plech na pečící papír a vložila do předehřáté trouby, kde jsem jej 15 minut pekla. Po upečení jsem ho nechala chvilku odpočinout a bylo hotovo. Podávala jsem se salátem z rajčat a jarní cibulky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)