12. listopadu 2012

Italská variace na tatarský biftek



Když narazíte na opravdu krásné hovězí maso, je škoda si ho nevychutnat jinak než v tatarském bifteku nebo ještě lépe jako carpaccio. Jelikož dnes konečně dorazilo objednané hovězí z mladých býčků z farmy, nedalo se jinak, než vytáhnout jeden z oblíbených receptů. Tato úprava je někde na pomezí českého tataráku a italského carpaccia, který dělám čas od času a v podstatě vyšel z mojí invence inspirované oběma pokrmy.

Pro dva je potřeba asi 120-150 gramů pěkného hovězího na tatarák (já měla opravdu krásný roštěnec, maso se jen rozpadalo), polovina jarní cibulky, šest zelených oliv, několik kaparů, žloutek z čerstvého vejce, mořská sůl, pepř, olivový olej, balzamikový ocet, rukola a parmazán.

Příprava je rychlá, maso nakrájené na kostky vhodím do sekáčku (můžete mě za to zastřelit, ale já prostě nemám nervy na to dělat to ručně), přihodím cibulku, olivy a kapary a krátce rozsekám. Do směsi zamíchám žloutek, sůl a pepř a naservíruji doprostřed talíře. Okolo rozprostřu rukolu, vše zakápnu balzamikovým octem a olivovým olejem a navrch škrabkou naškrábu hoblinky parmazánu. Obvykle servíruji s na grilu opečenými plátky bílé bagety nebo toustu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)