Tak jsem se konečně po letech odhodlala k domácí výrobě knedlíčků gyoza. Abych vás uvedla do děje, když jsme začátkem července byli na MFF Karlovy Vary, navštívili jsme i zajímavou čínskou detektivku, kde mimo jiné pořád jedli takové ty jejich velké plněné knedlíky. Ve stylu jsme potom zašli na oběd do vietnamského bistra a dali jsme si už ani nevím co. Až po objednávce jsem si všimla, že mají v nabídce i knedlíčky gyoza. Škoda, že na ně nedošlo, ale pošťouchlo mě to k vlastní výrobě.
30. července 2014
27. července 2014
Nové brambůrky s cibulí a libečkem
Při nákupech na farmářském trhu jsem narazila na nové brambory o velikosti maximálně do čtyř centimetrů, které se hodí pro efektní servírování v kuse. Já jsem je opekla v troubě a přidala k nim zkaramelizovanou cibuli s čerstvým libečkem, které je velmi zajímavě dochutí. Na včerejší grilovačce byly hitem, takže je můžu s klidem doporučit ke všemu grilovanému, ale myslím, že by byly skvělé i jen tak.
23. července 2014
Levandulový cheesecake se smetanovým jogurtem
Chézekake neboli čízčake, jak mile ráda říká moje sestra, je moc dobrá věc, málo komu totiž "čízkejk" nechutná. Jednoduchou klasiku mám opravdu ráda, ale právě na cheesecaku je výborné, že se dá ochutit, dochutit nebo ovonět podle libosti.
19. července 2014
Bruschetto, prostři se
Nedávno jsem na internetu objevila lákavou fotku tzv. bruschetta baru (čti brusketa), tedy takového švédského stolu, kde si na bruschettu můžete naložit, co jen chcete. Bruschetty všichni asi znáte, je to vlastně taková italská lehčí verze našich topinek.
16. července 2014
Dvoubarevná cuketa s citronem
Cukety začínají dozrávat, takže seženete na každém farmářském trhu pěkné kousky. Jako třeba já, když jsem koupila pěknou větší cuketu, která ještě nebyla dřevnatá a měla měkkou slupku, za 15 korun kus. Bájo.
13. července 2014
Grilované meruňky s medem a mascarpone
Tak nějak trošku závidím všem ještě studujícím jejich prázdniny. Když jsem byla malá a chodila do školy, tak dva měsíce mi přišly hrozně dlouhé, ale výborné vzhledem k dobrodružstvím, která se dají v pěkném počasí podniknout. Později na vysoké škole se mi prázdniny rozšířily skoro na čtyři měsíce a to bylo teprve něco! Takového volna a možností, jak s ním naložit.
9. července 2014
Zapečené caprese
Letní počasí a salát caprese jdou trochu ruku v ruce. Když začnou být k dostání dobrá rajčata, je to úplně o něčem jiném, takže caprese chutná jako v Itálii. Když se to tak vezme, tak Itálie dala světu ty nejdobřejší jídla, pizzu, těstoviny, sušená rajčata nebo kapary. No a taky salát caprese.
6. července 2014
Melounový salát s fetou
Ve vedrech je nejlepší zchladit se i zevnitř například melounem. Nepamatuju se na nic lepšího, než když se v horku lžící zabořím do pěkně vychlazeného červeného vodního melounu, je to slast. Občas ale jenom meloun nestačí, ráda si dopřeju komplexnější chutě. A meloun skvěle vynikne třeba právě v tomto salátu.
2. července 2014
Kebaby
Užíváte léta a jezdíte po dovolených? Já se aktuálně chystám zítra po práci odjet do Karlových Varů na mezinárodní filmový festival, juch! Téměř každý rok tam jezdíme a už se z toho stala taková milá tradice. Zatímco jsme začínali s přáteli, nakonec jsme to vydrželi pouze sami. Ale i tak to má své kouzlo. Sbalíme stan, pár věcí a jedem. Tak doufám, že se tam potkáme, kdyžtak se ke mně hlašte!
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)