29. září 2013

Aperol Spritz


Konečně tu máme to slibované babí léto. Noci jsou sice již chladné, stejně tak rána, ale během dne si ještě všichni můžeme užívat slunečních paprsků, které naštěstí již nemají takovou sílu jako v létě. Babí léto je moje nejoblíbenější část roku, protože v zimě je na mě moc zima, v létě moc horko a na jaře moc mokro a zabláceno. Možná to na první pohled vypadá, že jsem rozmazlená, ale není to tak.

24. září 2013

Tvarohový cheesecake s ostružinami


Už je podzim, období hub a lesních procházek. I my jsme se nenechali zahanbit a o víkendu vyrazili na Komáří vížku na výlet. Nahoru vede dlouhá lanová dráha, takže se můžete pěkně ve dvojici nechat povozit a pokochat se okolní přírodou a výhledem. Když už jsme tam byli, řekli jsme si, že dolů půjdeme pěkně lesem a pohledáme nějaké ty houby, protože já mám houbový absťák.

21. září 2013

Cuketová směs na topinky


Stále ještě jsme v období velkého dostatku všech možných cuket a dýní, koupit je můžete v podstatě na každém rohu za velmi výhodné ceny. Já mám teď takový zvyk, že se každý týden zastavím na farmářském trhu a koupím si jednu dýni za dvacku do zásoby. No a když se mi líbí i něco okolo, nakonec obvykle táhnu velkou a těžkou tašku za pár kaček domů.

17. září 2013

Citronáda s tymiánem (a vodkou)


Po dlouhém dni mnohdy přijdu domů a ráda bych se naladila na odpočinkovou vlnu a jednoduše vypnula. Tím správným, co mě zaručeně naladí, je určitě tato citronáda. Ta navíc výhodně dodá tolik potřebný vitamín C, který se v nadcházejícím období určitě bude hodit. Mě tedy rozhodně. 

15. září 2013

Pečená rajčata s balzamikem


Můžu o sobě říct, že jsem milovník rajčat. Tedy spíš milovnice. Mám je ráda jen tak posolená na chlebu s máslem, v čerstvém stavu je ale nejvíc miluju s cibulkou, bazalkou a olivovým olejem na bruschettě. Když tepelně upravená, tak pak v čerstvé omáčce na těstovinách nebo třeba v rajčatové polévce. 

13. září 2013

Salsa verde


Poslušně hlásím, že jsem opět zde. Tento týden se mi ve vaření nevedlo nijak slavně, ono totiž se zanícenou ledvinou se člověk těžko zvedne z postele, natož aby něco uvařil. Naštěstí mám muže a maminku, kteří se o mě v tomto směru dobře postarali. Bylo mi sice špatně když jsem měla hlad i když jsem byla najedená, ale ta péče mi moc pomohla. 

9. září 2013

Foodparade 2013 ve fotografiích

Slíbila jsem fotoreport, tak je tady fotoreport. Není třeba se rozepisovat, prohlédněte si fotky a posuďte sami, zda to stálo za to. Já bych řekla, že ano.


5. září 2013

Celozrnný koláč s ricottou, mátou a cuketami


Občas se vám v životě najednou všechno obrátí vzhůru nohama, ani nemrknete. No, asi to asi bude proto, aby se člověk nenudil a neusínal na vavřínech. Je prostě třeba být neustále ve střehu a na všechno připravený, pokud navíc k tomu máte milující lidi okolo sebe, dá se zvládnout téměř cokoliv. Já jsem ráda, že takové okolo sebe mám a nedám na ně dopustit, děkuji jim všem z celého srdce za pochopení, podporu a lásku, která se mi od nich dostává. Teď se jde ale vařit! I když v tomto případě spíš péct.

1. září 2013

Red velvet cake


Včera měla moje maminka narozeniny, tak bych jí ráda i takto popřála všechno nejlepší! Jelikož je ale poslední prázdninový víkend poměrně náročný a nikdo jsme se pořádně nemohl dostavit na oslavu, udělali jsme ji již víkend předem, abychom o to taky nepřišli. Pořád jsem přemýšlela, jaký dort udělám. No ale jelikož mám již několik měsíců v zásobě recept na red velvet, tedy rudý samet, nezbylo nic jiného, než jej na tuto událost připravit.