8. července 2013

Špagety s lososem, rukolou a zakysanou smetanou


Já jsem tak nadšená z toho, že je krásně. Člověk hned lépe ráno vstává, když ho vítá příjemné počasí. Sice bych raději vyjela někam za mořem než trávila dny v práci, ale aspoň to počasí mi připomíná krásné dny strávené v dalekých končinách. No a protože jsem alespoň virtuálně u moře, chci také jíst lehké a letní dobroty. Mezi ně patří i těstoviny s čerstvým lososem, kterého doplňuje zakysaná smetana a dává mu tak svěží rozměr. Příprava jak jinak jednoduchá, takže není proč váhat. Tak šup!




Na dvě porce jsem potřebovala
  • množství špaget pro dva
  • 150g čerstvého lososa
  • dvě lžíce olivového oleje
  • 125g zakysané smetany
  • hrst rukoly
  • šťávu z citronu
  • sůl a pepř


Těstoviny jsem si dala vařit podle návodu. Mezitím jsem lososa nakrájela na malé kousky a zlehka je osmahla na olivovém oleji jen tak, aby se zatáhly. Do mísy jsem vyklopila smetanu, přidala rukolu, horkého lososa a vmíchala právě uvařené zcezené těstoviny. Pokrm jsem osolila, opepřila a zakápla šťávou z citronu.